Perinteisestihän raparperin kanssa yhdistetään usein leipomuksissa valkosuklaa, ja minä en tehnyt poikkeusta :) Hyvän valkosuklaamuffariohjeen löytäminen vain tuntui olevan kiven takana. Onneksi löysin sattumalta epämääräisestä resepti-ompelu-askarteluvinkkikirjastani joskus jostain jenkkisivustolta mukaan napatun valkosuklaabrowniereseptin, jota on pitänyt kokeilla jo pitkän aikaa. Niissä ei suklaassa säästellä :) Vähän ohjetta muokaten noista tuli ihan kivoja.
Valkosuklaa-raparperimuffarit
vaivaiset 24kpl
300g valkosuklaata
200g voita
2,5 dl maitoa
165g sokeria
2tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
250g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
kuivattuja raparperejä
Lämmitä uuni 150 asteeseen. (Minä kyllä taisin lätkäistä lähemmäs 175)
Sulata suklaa, voi, maito ja sokeri kattilassa. Sekoittele kunnes seos on täysin tasaisesti sulanut. Jätä jäähtymään 15 minuutiksi.
Mittaa jauhot kulhoon. Lisää suklaaseosta pieninä erinä jauhoihin ja sekoita aina hyvin. Lisää vielä raparperinpalat tai laita jokaiseen muffinivuokaan erikseen, ihan kuinka itse haluat. Ehkä helpommalla pääsisi kun lisäisi vasta sinne vuokiin..
Paista n. 25 minuuttia.
Nyt voin hyvillä ja makeilla mielin suunnata ensi viikon tutkintotilaisuuteen eli näyttöön. Ei jännitä, ainakaan vielä! Taidan olla liikkeellä vähän turhan lunkilla asenteella :) Menee miten menee! Paikassa viihdyn niin hyvin ettei ajatus koulunpenkille palaamisesta kiehdo yhtään..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti