perjantai 6. joulukuuta 2013

Suloisessa Suomessamme..

Onnea Suomi 96 vuotta!


Me vietimme päivän rakennellen lumiukkoa, ja juhlien pikkujouluja :) Perheen ekat, miulla on takana jo (pieni laskutoimitus..) kolmet vai neljät pikkujoulut, työssäoppimispaikassa. Marraskuun loppu ja joulukuun alku on ollut melkoista juhlintaa. Olen saanut vetää jouluövereitä ihan luvalla ;) Ja vielä jatkuu.. Jes!

Mutta siis palatakseni niihin tämän päiväisiin pikkujouluihin..Vietettiin iltapäivä syöden hyvin, polteltiin sinivalkoista kynttilää ja katsottiin (siis me kumman kanssa) Ella ja kaverit-elokuva :) Ihana päivä kun mihinkään (paitsi ruokapöytään) ei ollut kiire, eikä tarvinnut lähteä mihinkään.

Kokeilin vähän väsätä muffineita mauista, joita minulla teki mieli.. Tuloksena "tiikeri"muffineita turkkarirouheella ja vaahtiksilla, takuulla ällömakeeta! :)


Tiikerimuffinit

100g voita
1½ dl ruskeata sokeria
2 munaa
1 dl kaurajauhoja
1 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl maitoa
vajaa kourallinen Turkinpippureita rouheena

2 rkl maitoa
3 rkl vaaleita glut. jauhoja
kourallinen pieniä vaahtokarkkeja 

Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri ja sekoita. Jaa taikina puoliksi, sekoita toiseen puoleen kaakaojauhe, maito ja turkinpippurit. Toiseen puoleen maito, jauhot sekä vaahtokarkit. Lado kerroksiksi vuokiin. Vaalea taikina voi vähän kuohahtaa uunnissa, joten kannattaa laittaa päälimmäiseksi kaakaoista :) Paista 200 asteessa n. 15 min.

Päälle löräytin kermaa peittämään vaahtokarkkien sulamisesta seuranneet kuohunnat. Ja tuo siis sattui siksi että laitoin vaaleaa mössöä päällimmäiseksi! No, virheistä oppii ;)

Ei kommentteja: