maanantai 27. helmikuuta 2012

Synttäreitä ja kummitushaamuja..

Viikonloppu menikin juhliessa :) Lauantaina kaveri vietti pyöreidenvuosienjuhlia ja eilen juhlittiin siskon&äitin synttäreitä! Esikoisemme 2,5v onnitteli molemmat sankarit Hyvää onnea-lausahduksella. Taisi mennä parit toivotukset sekaisin! :) Kakkukin valmistui ajallaan ja oli jopa jokseenkin onnistunut :) Koristeet meinasi aiheuttaa päänvaivaa, tai lähinnä koristeluvaihe kun sokerimassasta aherretut kukat eivät meninanneetkaan kestää kasassa. Onneksi olin viisas(kerrankin!)ja tein kukkasia paljon enemmän kuin loppujen lopuksi tarvitsinkaan.. Liljat (vissiinki..)ja kummitushaamut (pikkumies kutsuu niitä tuolla nimellä, aika ihanaa!) päätyivät yhdessä kakkua koristamaan, vähän huishais-tyylillä. :D Kuorrutus oli ihan uusi tuttavuus, mascarpone-juustoa ja tummaa suklaata. Helppoa, eikö? :) Olipa kiva olla kaikki koolla! Seuraavaksi pitäisi ruveta miettimään kuopuksen 1v-kakkua..


Kaveri sai muuten pienen "kakun", eli muffinin päällystettynä tuolla vaaleanpunaiseksi värjätyllä massalla mitä kukissakin on. Ja päällä kummitushaamu myös :) Mietin pitkään kestääkö massa muffinin päällä, mutta kesti se ainakin muutamia tunteja!

Ja aina jotain on pielessä, Todella harvoin olen täysin tyytyväinen lopputulokseen :D Aika rasittavaa, mutta mihinkäs kilpikonna kuorestaan pääsisi :)

Tänään, pitkän meinaamisen jälkeen sain vihdoin tehtyä karjalanpiirakoita! Lopullinen töytäisy taisi tulla Yhteishyvän ruoka-lehdessä olleesta ohjeesta. Taikinan tein kuitenkin pappani ohjeella, toimihan se taas! :) Sitäpaitsi, ulkona oli niiiin ihanan aurinkoinen ilma että saatiimpa syy lähteä vielä iltapäivällä ulos kun kauppaanhan sitä piti kipitellä, riisipuuro kun keitetään punaisesta maidosta! :) Parhaat piirakat paistuivat leivinuunissa, harmi vaan kun lämmityskausi lähenee loppuaan ja sain taas vasta innostuttua ruuan yms. tekemisestä siinä. Alkutalvi menee meinatessa ja kohta huomaa kesän jo kolkuttelevan. Ehkä sitten ensi syksynä tormistaudun.. ;)









Ei kommentteja: