lauantai 22. joulukuuta 2012

Yksinäinen pieni poro Joulumaassa.

Täällä meidän kyläpahasessa avautui joulukuun alkupuolella Joulumaa Hiljan pihassa, vanhalla Karjalaisella kotitalolla. Mutta me ehdimme sinne vasta tänään, viimeisenä aukiolopäivänä :) Olihan tapahtuma ihan kiva, lapsille vähän tylsähkö kun oli iso piha ja paljon ovet kiinni olevia mökkejä/riihiä. Siis olihan niissä mökeissä käsitöitä yms. myynnissä mutta eivät ne meidän mukuloita oikein kiinnostaneet.. Yllättävää!

Paitsi, olihan siellä se poro, Otson mukaan joulupukin poro. Jota saatiin silitellä! Yksinäinen pieni poro pienessä aitauksessa ja aivan väärässä elinympäristössä. Suloinen kuin mikä tuo tunturipeura oli, mutta vähän "säälittävä" <3 Poro kun ei ole etelän eläin, vaan sopeutunut hyvin pohjoisen karuihin olosuhteisiin. Etelässä ei ole tilaa vaellella tiheän asutuksen vuoksi, ja tilaahan poro tarvitsee.. Joo, voisin luennoida tästä vaikka kuinka kauan :D



 Kuvia ei ole kuin porosta, pakkanen oli nimittäin todella rapsakka ja Vuokselta tuli lisää kylmää ilmaa, eikä jaksanut näpit jäässä koheltaa puhelimen kameran kanssa. Seliseli!

Ps. Kyllä kotimatkalla mietittiin miksi joulupukki oli jättänyt poronsa tänne ja millä se jouluaattona liikkuu.. Hohhoijaa! Edessä on piiiiitkät muutama päivä :)

Ei kommentteja: