maanantai 27. toukokuuta 2013

Puutarhaunelmia

Tiedätte varmasti sen ihmistyypin joka tappaa jopa muovikukat, ei erota päivänkakkaraa voikukasta (tai tekee juuri sen ja on ylpeä siitä) tahi kukkapenkistä kukkia rikkaruohoista. Tässä ilmoittautuu yksi sellainen !

Blogit ja lehdet pursuavat erilaisia puutarha-aiheisia juttuja.. Niitä on Ihana lukea ja unelmoida siitä kuinka meilläkin olisi tuollainen ja tuollainen ja tuollaisia.. Sitten voikin avata silmät, katsoa omaan pihaan ja herätä unelmista todellisuuteen! Piha on sen näköinen kuin kukaan ei olisi tehnyt sille mitään, mikä muuten onkin totuus. Rikkaruohot rehottavat yhdessä ainoassa kukkapenkissä, jota sitäkin monena vuonna hoiti anoppi ja jonka karvanaama laittoi ruohonleikkurilla matalaksi.


Minussa ei ole edes pientä ripausta hortonoomin vikaa. Olen järkyttävän huono kukkahommissa! Tunnistankin tasan muutaman rehun. Kuvittelin joskus meidän tähän muuttaessamme laittavani pihan kauniiksi ja hankkivani kasvimaan. No, kumpaakaan en ole tässä 5 vuoden aikana saanut aikaiseksi tehdä. Auringonkukkapenkki oli tarkoitus saada viime kesänä aikaseksi, mutta kylvin kai siemet liian myöhään, aurinkoa ei kuitenkaan ollut paikassa riittävästi ja liekö maaperässäkin jotain vikaa, KOSKA sinne kasvoi tasan muutama piippa ja yksi ainut "isohkoksi" päässyt ei edes kukkinut. Piti tänä keväänä ottaa uusintaversio mutta unehtui! Tosin, siemenpusseissa luki kylvön suoraan maahan tapahtuvan nyt toukokuun lopussa.. Ehkä täytyy vielä kokeilla?! Katsotaan..Pienen kasvihuoneen tai -laatikonkin tahtoisin. :)


Yrttien kasvattelusta pidän, vaikka Todella monta kertaa nekin yrityksen ovat menneet suveksi. Ne hemmetin siemenet vain eivät kasva tai jos kasvavat niin minimaalisen vähän ja kuolla kupsahtavat ennenkuin ehtii siementä sanoa! Silti ajattelin tänä vuonna taas yrittää sinnikkäästi uudelleen, joskushan minunkin on onnistuttava! Aion kertoa täällä taistelustani poropeukalosta multapeukaloksi tai edes jollain tavalla sellaista muistuttavaksi..

Ps. Kuvat netistä napattuja.. Taitavat olla Suomelan sivuilta :)

Ei kommentteja: