lauantai 22. kesäkuuta 2013

Ukon juhla kesäinen

Aurinkoista Ukon juhlaa! :) Täällä Etelä-Karjalassa juhannusta kutsuttiin vielä 1800-luvulla Ukon juhlaksi.. Sitä vietettin sadon ja hedelmällisyyden varmistamiseksi. Vanhat perinteet ja uskomukset on ihania!

Meillä tätä juhlaa on vietetty ihan kotona kaupungissa. Mutta täällä on melko hiljaista kun suurin osa on painunut mökeille ja muualle. Olisihan se mukavaa jos olisi mökki jossa voisi viettää aikaa, mutta tällein kotona on helppo olla lasten kanssa.. Uimaankin päästään jos halutaan :) Ja haluttiinhan me! Käytiin kokeilemassa frisbeegolfia, eikä radalla (joita käpykylässämme on muuten peräti kolme kappaletta!!) ollut tungosta ;) Mitä nyt yksi hiukan heittämisen meitä enemmän tosissaan ottanut pariskunta viskoi ohi alta aikayksikön :D



Yritettiin aattona mennä katsomaan kokkoa, jonka luulimme (kera monien muiden) syttyvän klo 18, mutta muut ohjelmat jatkuivat vielä seitsemän jälkeen eikä nuotiossa roihunnut tuli.. Jäipä siis tänä(kin) vuonna kokot näkemättä. Ehkä sitten ensi vuonna?! :)

Kuten juhannukseen kuuluu, ollaan syöty hyvin :) Eilen mummolassa ja tänään mummolan väki tuli puolestaan meille. Ensi viikon voikin sitten jumppailla viimeistä kertaa ennen heinäkuun pakollista taukoa ja käydä lenkillä sen mitä lapsilta ehtii, juhannusherkkuja sulattaakseni :)

Ei kommentteja: