sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Kuivattuja raparperejä valkosuklaaseen hypänneinä

Löysin Punnitse&Säästä-kierroksella kuivattuja raparperejä, jotka taisi olla sokeroitukin. No, minä raparperiholistina halusin tietysti kokeilla niitä ja onnistuin olemaan syömättä kaikkia kerralla :) Ajatuksena nimittäin oli leipoa niistä jotakin hyvää..

Perinteisestihän raparperin kanssa yhdistetään usein leipomuksissa valkosuklaa, ja minä en tehnyt poikkeusta :) Hyvän valkosuklaamuffariohjeen löytäminen vain tuntui olevan kiven takana. Onneksi löysin sattumalta epämääräisestä resepti-ompelu-askarteluvinkkikirjastani joskus jostain jenkkisivustolta mukaan napatun valkosuklaabrowniereseptin, jota on pitänyt kokeilla jo pitkän aikaa. Niissä ei suklaassa säästellä :) Vähän ohjetta muokaten noista tuli ihan kivoja.


Valkosuklaa-raparperimuffarit
vaivaiset 24kpl

300g valkosuklaata
200g voita
2,5 dl maitoa
165g sokeria
2tl vaniljasokeria
2 isoa munaa
250g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
kuivattuja raparperejä

Lämmitä uuni 150 asteeseen. (Minä kyllä taisin lätkäistä lähemmäs 175)
Sulata suklaa, voi, maito ja sokeri kattilassa. Sekoittele kunnes seos on täysin tasaisesti sulanut. Jätä jäähtymään 15 minuutiksi.

Lisää vanija ja munat suklaaseokseen ja sekoita hyvin.
Mittaa jauhot kulhoon. Lisää suklaaseosta pieninä erinä jauhoihin ja sekoita aina hyvin. Lisää vielä raparperinpalat tai laita jokaiseen muffinivuokaan erikseen, ihan kuinka itse haluat. Ehkä helpommalla pääsisi kun lisäisi vasta sinne vuokiin..
Paista n. 25 minuuttia.

Jopa raparperinirso karvanaama söi muffarinsa mukisematta :) Työvoitto!

Nyt voin hyvillä ja makeilla mielin suunnata ensi viikon tutkintotilaisuuteen eli näyttöön. Ei jännitä, ainakaan vielä! Taidan olla liikkeellä vähän turhan lunkilla asenteella :) Menee miten menee! Paikassa viihdyn niin hyvin ettei ajatus koulunpenkille palaamisesta kiehdo yhtään..

Ei kommentteja: