perjantai 17. elokuuta 2012

Mummon punaherukkamehua

Mutta ei meidän mummon, vaan erään martta-aktiivimummon joka vuosia sitten tämän mehun reseptin minulle tyrkytti ja sanoi joskus vielä tarvitsevani sitä. Vaan reseptipä joutui hukkaan moneksi hetkeksi.. Eilen vintillä vanhaa koulukirjaa etsiessäni osui tuo käteeni vanhan päiväkirjan välissä :) Ihanaa!

Hakiessani eilen lapset hoidosta Otso ilmoitti haluavansa kerätä marjoja, oli edellisenä iltana kykkinyt puskissa erään ystäväni kanssa :) Voi pienen miehen riemua saadessaan poimia puskista punaisia marjoja! Ja oli hänestä kyllä suuren suuri apu, ja ennen kaikkea seuraa :) Mitäpä muuta marjoista tehtiin kuin Marja-mummon punaherukkamehua. Kattilassa keitin, ei meillä ole Mehumaijaa vaikka semmoisesta olenkin alkanut haaveilemaan! Ehkä ensi syksynä..


Marja mummon punaherukkamehu

2kg perattuja punaherukoita (toki osa voi olla mustiakin)
vettä
6dl sokeria

Kaada marjat teräskattilaan ja peitä vedellä niin että marjat juuri ja juuri peittyvät. Keitä miedolla lämmöllä 10-15 minuuttia. Siivilöi mehu, sideharson läpi jos tahdot ettei mehuun pääse paljon muhua. Kaada siivilöity mehu kattilaan, lisää sokeri ja kiehauta. Pullota kuumennettuihin lasipulloihin ja anna jäähtyä huoneenlämmössä. Säilytä mehu kuitenkin jääkaapissa.

Minä pullotin ne pakastuksen kestäviin muovipulloihin ja jäähdytin kylmävesihauteessa. Vielä pieni erä mehua jääkaappin jätettäväksi on tehtävä :)




Ei kommentteja: