keskiviikko 1. elokuuta 2012

Eka päivä ja bulgurinen evässalaatti

Nonni, nyt se koulu ja arki alkoi! Huh. Tänään oli vuorossa lähinnä kansioiden jakoa, paperisodan aloitusta, vähän videoyhteyttä naapurikaupunkiin ja yleistä löpinää.. Pää on kyllä pyörällä! :) Ja koulu niin sokkeloinen että eksyminen ei liene kaukana. Lapsillakin oli mennyt päivä hyvin, ihanaa! Illalla purkivat sitten meihin ikävänsä, eikä sillä ihanalla tavalla vaan kiukkuamalla.. Jes! Lahjoin heitä sitten letuilla :D


Koulussa ei ole ruokaa tarjolla vielä muutamaan viikkoon, kiva! Ja se kyllä maksaa 3,50 (tai 3,60), joten tuskin tulee muutenkaan joka päivä siellä syötyä.. Kerroksessamme on kuitenkin jääkaappi, jossa eväitä voi säilytellä ja jokaisessa luokassa mikro. Päivisin on kuitenkin pakko syödä jotain. Tänään kun en aamuteen lisäksi oikein saanut alas mitään ihmeitä (ei ennen seiskaa Voi syödä!), meinasi puolen päivän aikaan syötyäni pää räjähtää verensokerin noustessa kohisten. Onneksi siskon Musti-kissa helpotti oloa lekottelemalla masun päällä, me ollaan kavereita! :)


Huomiseksi tein evääksi Bulgur-salaattia kikherneillä. Bulguria onkin pitänyt taas tehdä, ja se sopii hyvin evässalaattiin.. Ehkä ensi viikolla sinne eksyy quinoaa tai kotoisammin kvinoaa :)

1½dl bulguria
3dl vettä
puolikas paprika
muutama tomaatti
sipuli tai kaksi
persiljaa paljon
herneenversoja
kikherneitä
sitruunanmehua reilusti
1dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Keitä bulgur miedossa suolassa ilman kantta n. 8min. Pilko tomaatit, paprika ja sipuli sekä rehut. Sekoita kaikki aineet keskenään.


Nyt nukkumaan että jaksaa. Ja jaksaa ehkä joskus kirjoitella tänne jotain fiksumpaakin :)

Ei kommentteja: