sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Hunajaisia muffineita, ihan vaan koska ne vaikutti kivalta :)

Koulun alettua nyt kunnolla, päivät ovat pitkiä ja piinaavia, en ole ehtinyt leipoa paljon mitään. No, rehellisesti sanoen en ole ehtinyt tehdä oikein mitään muutakaan.. Harmittaa etten ole päässyt kokeilemaan mitään uutta, ne vähät leipomukset on ollut tuttuja ja (ennen kaikkea) turvallisia. Nyt ei vaan tehnyt yhtään mieli mitään suklaista, tai rasvaista.. Siksi nämä Yhteishyvän Ruoka-lehdestä löytyneet hunaja-inkiväärimuffinit vaikuttivat ehdottomasti testattavilta :) Maustamatonta jugurttia, inkivääriä ja hunajaa.. Mm! Ihanan pehmeitä, muttei tilsakkeisia.


Tässä ne niinkuin minä ne tein..

Hunaja-inkiväärimuffinit
12kpl

100 g  voita
3/4 dl   juoksevaa hunajaa
2          munaa
1,75 dl sokeria
4 dl      venhäjauhoja
1 tl       leivinjauhetta
1 tl       vaniljasokeria
3/4 tl     jauhettua inkivääriä
1,5 dl   turkkilaista jugurttia

Päälle
1prk     vaniljarahkaa

Sulata voi. Sekoita joukkoon hunaja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vaahtoon puolet keskenään sekoitetuista kuivista aineista. Lisää jugurtti ja loput jauhot. Sekoita. Kääntele mukaan vielä voi-hunajaseos. Jaa muffinivuokiin ja paista 200 asteessa noin 15 min. Koristele jäähtyneet muffinit vaniljarahkalla.

Ps. Tuo  inkiväärin määrä ohjeessa oli ½ tl, mutta koska se on niiin Ihanaa, lisäsin sitä vähän enemmän. :) Ja minähän en margariinista leivo, siksi voita ;) Sitäkin on hiukkasen vähemmän kuin alkuperäisessä ohjeessa ja vastaavasti jugurttia vähän enemmän. Ai, ja sokeriakin on hiukan vähemmän kuin alkuperäisessä :)

Ei kommentteja: