tiistai 25. syyskuuta 2012

Kummikas lauantai-iltapäivä..

Oi, lauantaina meillä kävi ihania vieraita <3 Talossa oli samaan aikaan Otson, Aipun ja miun kummit!! Täpinöissäni olin kummisetäni näkemisestä, edellisestä kerrasta oli iiiihan liikaa aikaa, mutta seuraavan kerran nähdään pienemmällä aikavälillä! Kesällä mennään maalle <3 Toki muutkin nähtävät olivat kullan arvoisia :) Harmi kun ei ehditty höpötellä enempää!

Tarjottavaksi tein valkosuklaa-vadelmamoussekakun. Karvanaaman toiveesta valkosuklaata ja itse halusin vadelmaa, josta karviskin tykkää hurjasti. Ja siskon idea oli tuo mousseus :) Jokaiselta siis jotakin, ja jokaiselle jotakin! Lisäksi moussekakku oli mukavaa vaihtelua ainaisille juustotortuille :)

Vadelma-valkosuklaakakku

Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
½ dl perunajauhoja
½ dl gluteenittomia jauhoja
½ tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta

Valkosuklaatäyte:
3 liivatelehteä
150g valkosuklaata
3 dl vispikermaa
2 rkl tomusokeria
1dl maustamatonta jugurttia

Vadelmatäyte:
3 liivatelehteä
200g paseerattua vadelmaa tai vadelmaa survottuna
½ dl tomusokeria
3 dl vispikermaa

Leivinpaperita irtopohjavuoan pohja ja voitele. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti vaahtoon. Paista 175 asteessa 15-20 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä vuoassaan.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa ja vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon tomusokeri ja jugurtti. Vatkaa pieni määrä kermajugurttia suklaan joukkoon ja sekoita suklaa lopun kerman joukkoon. Nosta liivatelehdet kattilaan ja anna sulaa, vatkaa joukkoon pieni määrä valkosuklaakermaa ja vatkaa liivateseos lopun valkosuklaakerman joukkoon. Kaada valkosuklaamousse kakkupohjan päälle ja laita kylmään 2 tunniksi.

Vadelmamoussea varten laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Survo tai paseeraa (noin 400g vadelmia tuli noin 230g paseerattua vadelmaa.. Huimaa!) vadelmat. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja mausta sokerilla. Sekoita vadelmasurvos kermavaahtoon. Sulata liivatelehdet kattilassa ja vatkaa joukkoon pieni määrä vadelmavaahtoa. Vatkaa sitten taas liivatteet lopun vadelmavahdon joukkoon. Kaada valkosuklaamoussen päälle ja anna hyytyä kylmässä vähintään 4 tuntia, mutta mieluummin yön yli.

Kerroksilla ei ole tietenkään väliä kummin päin laittaa :) Ja tuo kaakaopohja näytti ehkä hiukka hassulta, mutta maistui hyvältä :D

Ei kommentteja: