perjantai 5. lokakuuta 2012

Rotinoilla

Ystäväperheeseen syntyi kuukausi sitten vauva ja tänään päästiin vihdoin pientä katosomaan, viime vkolla kun oltiin vaihteeksi kipeinä! Vauvat <3 Pienokaisen nuuskuttelu ei ollenkaan parantanut vauvakuumettani, päinvastoin! Ihana pieni neitonen :) Unohtui ottaa kuva pienen pienistä jaloista! No, toisella kertaa :)

Rotinalahjana veimme vaippakakun, jonka päällä nököttivät pienet virkatut töppöset ja mukana oli vielä, joskus aikoinaan Otson valitsema vaunulelu tms. Isosisko sai puuvärit, ergonomiset ja paksut kynät :) Lisäksi Otsomuru piirsi perheestä suloisen kuvan, josta tehtiin kortti!



Ja koska menimme rotinoille, oli mukaan pyöräytettävä jotain syömistä. Pitkään oli jo tehnyt mieli tehdä valkosukaa-brownieita (olivatpahan tuhtia tavaraa!!), joten testasin nyt niitä ja mukaan lähti myös helppoja ja nopeita juustosarvia. Vanhan karjalaisen tavan mukaan siis vastasyntynyttä vauvaa katsomaan mentäessä mukana vietäviä lahjoja ja herkuja kutsutaan rotinoiksi :) Minusta ajatus on ihana, uutta pienokaista katsomaan mennessä on kiva viedä mukana syömistä (ja syöminenhän on muutenkin aina kivaaa!), koska silloin tuoreen äidin ei tarvitse laittaa vieraita varten tikkua ristiin :) Se oli ihanaa omien pirpanoiden syntyessä, paitsi pitihän silloinkin sinne kyökin puolelle jotain könytä leipomaan. Miussa on todella karjalaista-verta, olen kuin rakas mummovainaani <3 Karjalasta kajahtaa!

Ei kommentteja: