tiistai 12. kesäkuuta 2012

Keittiössä tuoksuu.. Raparperi!

Tässä muutaman päivän aikana meillä on leijaillut aika voimakkaasti raparperin tuoksu :) Ja ompa muuten ollut hassua nähdä kaupassa raparperia myynnissä.. Toiset haluavat ostaa sitä, ja monilla sitä rehottaa pihalla "rikkaruohona".


En ymmärrä mikä "pesänrakennusvietti" miuhun on iskenyt. Tekee mieli säilöä kaikkea ja uudistaa kotia. Näistä varsinkin tämä kodin uusiminen on uutta, sen eteen en vain vielä ole tehnyt mitään. Toista vaivaa olen koittanut hoitaa tuhoamalla omia ja setän raparperipuskia. :) Niinpä kylmäkellarimme (joka ei kyllä ole niin kylmä kuin voisi olla, tylsää..) on täyttynyt raparperistä. Tuli vain pienoinen ongelmanpoikanen vastaan metsästäessäni lasipurnukoita, eihän missään nimittäin vielä ole niitä tähän aikaa vuodesta! Isoissa kaupoissa en ehtinyt kyllä käydäkkään, piti siis tyytymäni vanhoihin, kaappien perukoilta riivittyihin purnukoihin.. Mutta kun olisin tahtonut saada Nättejä purkkeja, tottakai :)

Ihan muita ideoita metsästäessäni löysin Helsingin Sanomien sivuilta Makean raparperimehun ohjeen.. Huippuhyvää! Paitsi miulla kävi vettä mittaillessa pienoinen ajatusvirhe.. Laitoin vahingossa vettä puolet enemmän (tein isomman annoksen ja suurentelin veden määrää ajatuksissani vähän turhan rapsakasti), joten ei pahemmin laimennella tuota mehua :)



Kaupasta tarttui tänään käteen Dansukkerin Hillo-marmeladisokeria. Toimii sekin :)
Ihanan makean raparperimarmelaatin saa aikaan vaikka näin..

500g raparperiä siivottuna ja pilkottuna
kanelitanko
paketillinen hillo-marmeladisokeria

Laita kaikki kattilaan. Keitä aluksi hetki kannen alla ja sitten vielä 10-15 min ilman kantta. Purkita. Mönjä hyytyy jäähtyessään, oli aluksi tosi löllöä mutta äkkiäpä muuttui tinttanaksi :)

Ei kommentteja: