sunnuntai 11. maaliskuuta 2012

Juustokakkua makeannälkään :)

Tätä ihanaa, sitruunaista juustokakkua toi maistiaisiksi siskoni kaveri. Saimme joululahjaksi siskoltani ja tältä kaverilta lapsenvahtikeikan, ihanaa! Kun se muutama viikko sitten lunastettiin, tuli kaupanpäälle vielä herkullista kakkua (ja munkkeja!). En ole ihan varma kummanlaisesta juustokakusta pidän enemmän, paistetusta vai hyydytetystä.. Molemmissa on puolensa, ja toisaalta, onko edes valittava suosikkia?! :)

Tänään tuli ystäviä kylään ja jotain piti kahvipöytään pyöräyttää.. Tämä helppo kakku sinne päätyi :) Ja ohjekin on täällä tekijän luvalla!

Sari-tädin sitruunainen juustokakku

150g keksejä
n.70g sulatettua voita

400-500g mascarponejuustoa
1 purkki lemon(tai miksei lime)curdia
5-6 liivatelehteä
2dl kermaa

Hakkaa keksit murusiksi pohjaa varten ja sekoita voisulan kanssa. Painele vuoan pohjalle.

Vatkaa mascarpone notkeaksi, lisää lemoncurdia oman maun mukaan. Vajaa purkillinen oli meille sopiva määrä :) Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Valuta enin vesi pois ja laita liivatteet kattilaan, lämmitä ja anna sulaa. Vatkaa pieni määrä mascarpone-curdiseosta liivatteiden joukkoon ja se sitten loppuun mascarponeen. Olihan selitetty tarpeeksi vaikeasti?! :) Tämä eestaas-vatkaaminen kuulemma siksi että näin se liivate sekoittuu sinne täytteeseen parhaiten, ilman klönttejä. Vatkaa kerma ja lisää lopun täytteen joukkoon, kaada keksipohjan päälle. Anna hyytyä ja syö :)


Kuvissa näyttäs olevan huimasti parantamisen varaa!! :)

ps. Kakku on tehty pieneen, 18cm vuokaan koska miusta täytettä pitää olla paksu kerros! Ai, ja "koristelin" kakun suklaakiemuroilla, jos sitä koristeluksi noilla sätöksillä voi kutsua.. ;)

Ei kommentteja: