sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

Punajuuri upposi suklaapilveen

Meillä kävi tänään ihania melkein yllätysvieraita, ja melkein siksi että saimme "varoituksen" vieraiden tulosta eilen illalla :) Pitihän sitä jotain torttua tulijoille pyöräyttää, meille kun ei voi tulla ilman että on tarjottavaa! Mikälie päähänpinttymä. :)

Mielessä pitempään pyörinyt punajuurikakku sai siis nyt päivänvalon. Meidän perheen ehdoton suosikki (kaikki tutut on sen varmasti huomannu! Heh.) on porkkanakku, jonka ohje on tullut miun kotonta. Nyt piti kokeilla jotain uutta ettei ihan kulutettaisi porkkanaihanuutta loppuun, mutta samaa henkeä halusin kuitenkin saada leivonnaiseen. Punajuuri on melko unholaan jäänyt raaka-aine, mutta maukas! Päällensä kakku sai arvoisensa pilven, tällä kertaa suklaasta mutta toimii aivan varmasti pelkällä mascarponellakin (siis tomusokerilla makeutettuna ;).

Elikkäs..

2 munaa
2dl sokeria
2,5dl jauhoja (riippuu vähän punajuurien mehukkuudesta, meillä ne olivat juurikin semmoisia!)
3dl punajuuriraastetta
1dl voita sulatettuna
0,5tl inkivääriä
2tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

250g mascarponejuustoa
150g maitosuklaata

Sekoita pohjan aineet keskenään. Paista voidellussa ja jauhotetussa vuoassa 175 asteessa n. 30 min. Meillä kiertoilmauunissa kakku paistui 35 min, mutta se tuntuukin paistavan kaikkea kauemmin.

Jäähdytä pohja kunnolla. Näyttää muuten ihan iiisolta Lindströminpihviltä :)

Sulata suklaa ja vatkaa notkistetun mascarponen joukkoon. Kuorrutus kaakun päälle ja nauttimaan!


Ei kommentteja: