torstai 31. toukokuuta 2012

Ei pähkinäallergikoille..

Eilen oli Piiitkästä aikaa laatuaikaa Otsosen kanssa <3 Ja sempä kunniaksi linja-autoilimme siskolleni :) Voi pienen miehen riemua ja kuinka tiukassa linkkarahoja hän pienissä nyrkeissään puristi! Otson leikkiessä ehdin vilkaista muutamia Kotivinkin numeroita, ja sieltähän löytyi vaikka mitä ihanaa kokeiltavaksi.


Jep, tämä torttu ei sovi pähkinäallergikoille, se on nimittäin täyttä pähkinää :)

Pähkinäpiiras herätti heti mielenkiintoni ja innostuin siitä, vähän myöhemmin innostus kuitenkin vaihtui epäilykseen- voiko noin pähkinäinen olla hyvää.. Ja tänään tuo epäilys vaihtui sitten kokeilunhaluksi. :) Piiras oli hyvää ja ohje toimii, tuo sitruuna on välttämätön.. Tuo raikkautta pähkinöihin! Mutta, kyllä se ON pähkinäistä. Huh!



PÄHKINÄPIIRAS (Kotivinkki 5/2012 )

6-8 hengelle

150g voita
1dl sokeria
3 kananmunaa
2dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
½dl hasselpähkinärouhetta
Rasvaa vuoan voiteluun
1 sitruuna
300g pähkinäsekoitusta ja-rouhetta
1½dl fariinisokeria

1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon yksi muna koko ajan sekoittaen.
2. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja hasselpähkinärouhe. Lisää seos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi. Voitele vuoka ja taputtele taikina sen pohjalle ja reunoille.
3. Pese sitruuna ja raasta kuori. Sekoita pähkinärouhe ja -sekoitus, kaksi kananmunaa, fariinisokeri ja sitruunaraaste sekä sitruunan mehu.
4. Lusikoi täyte pohjan päälle ja paista piirasta 175-asteisen uunin alatasolla noin 40 minuuttia tai kunnes täyte on jähmettynyt. Peitä piiraan pinta leivinpaperilla paistamisen puolivälissä, jotta pähkinät eivät kärähdä.


Ei kommentteja: