torstai 10. toukokuuta 2012

Pullanmuruja maitomukissa

Välillä on kiva tehdä tikusta asiaa, niinkuin tänään Ainon nimpparien merkeissä :) Rakastan leipomista ja tämäpä oli loistava syy vaivata taikinaa! En muista milloin olisin viimeksi leiponut pullaa. Jep, ei mie En ole pullantuoksuinen äiti, enemmänkin kakkujen yms. ja tämä johtuu yksinkertaisesti siitä että tämän sortin leipomukseni ovat yleensä muistuttaneet enemmänkin graniittia kuin pullia.. :D

Muutama päivä sitten silmiini osui Luomu maitotölkissä oleva voisilmäpullien ohje, jossa ihanaan voi-sokerimössöön lisättiin jauhoja. Olenkin pitkään miettinyt millä mössöstä saisi kiinteämpää ja kuohkeampaa, aivan kuten paikallisen kahvilan herkkupullissa. Nytpä selvisi sekin (olin epäillytkin salaisen aseen olevan juurikin jauhot..), ja pakkohan niitä oli kokeilla. Homma toimi. Jes!


Mutta se pullista :D Tehtiin marakatin kanssa myös lemppariamme Brita-torttua, Otson ollessa pitkästä aikaa hoidossa leikkimässä. Tai siis, eihän tuo raukka vielä moisista herkuista mitään tiedä.. Kahvipöydässä natusteli onnelisena leipää (jota piti tietysti puristaa nyrkissä, tiukasti!) ja rusinoita. Otso sai tehokkaasti murusteltua osan pullasta maitomukiinsa. :)


Ei kommentteja: