sunnuntai 22. huhtikuuta 2012

Alastoman kokin mainio kakku

Mie olen koukussa.. ruokaohjelmiin! :) Ehdottomia lemppareita on ollut mm. Annan mehukas keittiö, Alaston kokki (uudemmat kiihko-Jamiet lähinnä ällöttää), Kotiruokaa Rachael Rayn tapaan, Nigella aikoinaan ja tietysti Strömsö (varskinkin Michael Björklundin aikaan). On niitä ollut muitakin, ei vaan just nyt tuu mieleen.. Olen ehkä joskus kuullut pientä kuittailua innostani näihin ohjelmiin :) Tietysti myös keittokirjat on eräänlainen addiktion aihe!

Ruokaohjelmat ja keittokirjat ovat loistavaa katsottavaa/luettavaa, eikä niihin tarvitse keskittyä liikaa ja lisäksi ne on usein pullollaan ihania ideoita!

Alastoman kokin paluu-kirjassa on eräs ihana ja aika idioottivarma suklaakakku, jonka kruunaa ohjeen kuvassa oleva Paros-niminen poika. Jostain syystä se pieni poika iso kakkupala kädessä on lumonnut minut ja ehkä osa kakun viehätystä johtuukin juuri tuosta kuvasta :) Nyt piti saada tätä kakkua, ihan vain siksi että ulkona oli aurinkoista ja halusin leipoa Ainon vehnä- ja maitosopivuuden kunniaksi kunnon tortun. Aina nimittäin voi leipoa jotain hyvää, ihan muuten vaan tai vaikka minkä kissanristiäisten vuoksi ;)

Juhlakakkua ála Alaston kokki

3 kukkuraista ruokalusikallista kaakaojauhetta
4rkl kiehuvaa vettä
3½dl sokeria
200g voita
3 munaa
3½dl vehnäjauhoja
2½tl leivinjauhetta
1 kourallinen mantelilastuja

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita kaakaojauhe ja kiehuva vesi tasaiseksi seokseksi. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää voivaahtoon kaakao-vesiseos, munat ja jauhot. Lisää vielä mantelilastut ja sekoita tasaiseksi. Paista voidellussa vuoassa (n. 20cm halkaisijaltaan aika hyvä) n. 20-30, paitsi että mie paistoin tätä torttua tänään 45min.. Hmph.

Halkase pohja ja kostuta jos tahdot, mien tänään jaksanu tai ehkä älynny ku piti kälättää! Täytä 2dl vatkatulla kermalla (vaniljarahkaa tms. vähän mukaan, nam!) ja marjoilla tai hedelmillä.

Kuorrutukseksi

100g voita
100g tomusokeria
100g tummaa suklaata
3rkl maitoa

Sulata vesihauteessa, jäähdytä vähän ja kuorruta kakku. Mie jäähdytin liikaa ja tuli tinttanaa, mut eipä valunu! Nam.


Kaakun kruunasi ihanat kyläilijät ja tuo keväinen, aivan mahtava auringonpaiste!

Ei kommentteja: